BasNews – İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, İran güvenlik güçlerinden bir sorumlunun,’Tel Aviv ve Hayfa’ yı yerle bir ederiz’ açıklamasına cevap verdi.
Dün, İran İslam Devrimi’nin 40. Yıldönümü vesilesiyle düzenlenen merasimlerde, bütün askeri ve siyasi yetkililer konuşmalarında ABD ve İsrail’i hedef gösterdiler.
İran İslam Devleti Güvenlik Güçleri Komutan yardımcısı Yedullah Cevani, ABD’nin İran’a saldırmaya cesaret edemediğini ve saldıramayacağını iddia ederek, “Eğer ABD, bize saldırırsa biz de Tel Aviv ve Hayfa’yı yerle bir ederiz” dedi.
İsrail Başbakan’ı Benyamin Netenyahu sözkonusu açıklamaya yönelik verdiği cevapda, “Elbette İran’ın böylesi tehditlerine umarsız değiliz ama bizim için çok belirleyici olan açıklamalar değil”dedi.
Benyamin Netenyahu açıklamasının devamında, ”Eğer İran Tel Aviv ve Heyfa’yı yerle bir etmeye niyetlenirse, unutmamalıdırlar ki yaptıkları Devrim kutlaması onların son kutlaması olacaktır”dedi.